• Metropol (map)
  • 26 Sigurdsgade
  • København N, 2200
  • Denmark

Als osteopaat worden we vaak geconfronteerd met verschillende vormen van asymmetrische houdingen bij kinderen: voorkeurshouding, torticollis, scoliosis, posturale asymmetrie, KISS, TAC en schedelvervormingen zoals brachycefalie of plagiocefalie. Meestal zijn de symptomen van asymmetrie goedaardig en vragen ze om een functionele aanpak. Maar het kan ook een uitdrukking zijn van een ernstige onderliggende pathologie

In deze module van “Osteopathie bij kinderen” (International Academy of Osteopathy) geeft Alissa een overzicht van de verschillende vormen van asymmetrie bij kinderen op basis van recente wetenschappelijke literatuur en osteopathisch klinisch handelen. Aan de hand van overzichten helpt ze om gemakkelijk tot een goede differentiaal diagnose te komen. Er wordt dieper ingegaan op de pathofysiologie, de gevolgen, de meest gebruikte meetmethodes, de behandelmogelijkheden en tot slot wordt de meerwaarde van een multidisciplinaire aanpak belicht. 

Doelgroep: deze cursus is enkel toegankelijk voor osteopaten en gaat door in Antwerpen en Kopenhagen.

Docent: Alissa Picchioni