• Torhout

Een gezond eetpatroon is op elke leeftijd belangrijk maar voor kinderen is dit van nog grotere betekenis. Een kind is immers in volle groei en ontwikkeling. Gezond eten zorgt niet enkel voor de nodige groei- en bouwstoffen maar het voorkomt ook allerlei ziekten zoals zwaarlijvigheid, diabetes, hart-en vaatziekten en zelf sommige vormen van kanker. De huidige eetgewoonten van het kind bepalen het latere voedingspatroon van de volwassene. Gezond eten is samen met voldoende beweging de hoeksteen van onze gezondheid. 

Maar wat is gezond eten? En hoe leer je een kind gezond te eten? Hoe ga je om met snoep en suiker? Kan je belonen met eten? En wat met moeilijke eters? In deze lezing gaan we dieper in op de voordelen van gezond eten en de nadelen van een overconsumptie van bepaalde stoffen zoals suiker, kleur-en smaakstoffen. Alissa overloopt een gezond voedingspatroon bij kinderen en vertelt hoe je dit kan aanleren. Naast gedegen achtergrondinformatie worden er ook vele concrete tips gegeven. 

Doelgroep: ouders, opvoedkundigen, onthaalouders, scholen, ... 

Verteller: Alissa Picchioni

Heb je deze voordracht gemist of staat er nog geen datum gepland? Wil je deze voordracht graag inplannen bij je groep, school of vereniging? Stuur een mail naar osteopathie@alissapicchioni.be