Osteopathie is een snelgroeiende discipline in de gezondheidszorg en geniet steeds meer erkenning door de klinische expertise en patiëntengerichtheid. Osteopathie groeit mee met de tijd en heeft vele veranderingen ondergaan. Het is geëvolueerd van een filosofie (uitgevonden door A.T. Still in de VS begin 19de eeuw) tot een wetenschappelijk onderbouwde manuele onderzoeks-en behandelmethode. Jammergenoeg is er nog een grote controverse en ontbreekt in België de politieke wil om osteopathie te erkennen als een volwaardig beroep ondanks de vraag, grote patiënten tevredenheid en groeiende wetenschappelijke onderbouwing. 

In deze voordracht lichten Alissa en Angelique toe wat osteopathie is en wat de meerwaarde van osteopathie is voor je gezondheid. De aanpak bij lage rugpijn, nekpijn en hoofdpijn wordt uiteengezet. Ze vertellen over hun specifieke aanpak bij kinderen en sporters. De thema’s kunnen in overleg gebeuren en ingevuld worden naar interesse van het publiek.


Doelgroep: iedereen die nieuwsgierig is naar wat osteopathie is en kan betekenen. Indien gewenst kan deze voordracht ook gegeven worden voor een specifieke doelgroep (vroedvrouwen, orthodontisten, voetbalclub, logopedisten, etc) of rond een specifiek probleem (voorkeurshoudingen, kaakgewricht problemen, stemproblematieken, etc.)

Vertellers: Alissa Picchioni & Angelique Veracx

Heb je deze voordracht gemist of staat er nog geen datum gepland? Wil je deze voordracht graag inplannen bij groep, school of vereniging? Stuur een mail naar osteopathie@alissapicchioni.be